Sedan 2006 har jag varit medlem i Rotary organisationen och har sedan dess haft ett flertal olika uppdrag. Jag har lärt mig att ju mer man engagerar sig inom Rotary, desto roligare blir det att vara medlem.
Läs hela Presidentens ord genom att klicka dig vidare.

Med erfarenhet från att tidigare varit president i Södertälje Mälaren RK och tre år som AG inom distriktet så är jag glad och stolt över att nu fått förtroendet att vara president i Trosa Rotaryklubb i verksamhetsåret 2021-2022.
Trots Coronapandemin har klubben kunnat utvecklas med entusiastiska och drivande presidenter till en klubb med hög närvaro, lyckade genomförda projekt i bl.a. Polio Plus, Cykling utan ålder, Rotary Doctors, utdelade stipendium och uppstart av projektet ”Rädda Östersjön”. Klubben har blivit en referensklubb inom distriktet.
Med Bo Söderling från Nyköping Öster RK får vi en DG som flera av oss i klubben känner sedan tidigare och har samverkat med i det årliga Sörmlandslägret. Kommande distriktskonferens den 23-24 oktober kommer därmed att läggas i Nyköping och jag hoppas vår klubb kan deltaga med flera representanter.
Rotary Internationals president Shekhar Mehtas tema för 2021–2022 är SERVE TO CHANGE LIVES (Din insats förändrar liv). Shekhar Mehta uppmuntrar alla medlemmar att bli mer involverade i serviceprojekt, ta hand om och hjälpa andra är det bästa sättet att leva för det förändrar inte bara andra människors liv utan också vårt eget.
Det passar oss bra att fokusera på projektstyrning mer än att ha många tillsatta kommittéer. Vi satsar på att genomföra projekt, lokalt, regionalt och även över gränserna.
Rädda Östersjön har vårt största fokus som projekt med Jan Somp som en drivande ”eldsjäl” för projektteamet. Vi kommer förstås att fortsätta driva våra andra pågående projekt. En utmaning detta år är att få in sponsorpengar och bidrag i olika former så att vi har resurser att göra nytta.
Vi kommer förmodligen kunna genomföra våra klubbmöten med fysisk närvaro men ambitionen är att även sända möten digitalt, så att fler kan deltaga. En positiv erfarenhet är att vi har haft många fler gäster som är från andra klubbar.
Rotary är en unik organisation som jag är glad och stolt över att få representera och med kärnvärden såsom tjänande, kamratskap, mångfald, integritet och ledarskap. Det är även en fantastisk utbildningsorganisation genom alla intressanta föredrag som hålls i klubbarna.
Att ha bra och intressanta föredrag vet vi är av största vikt och intresse för medlemmarna. Det känns därför tryggt att få ha Thomas Pettersson och Lena Ståhl i programkommittén som har många goda uppslag på gång. Vi hoppas kunna genomföra även studiebesök och utflykter under verksamhetsåret.
Trosa kommun har en starkt tillväxt och antal med många nya företag . Rotary´s grund är att vara ett attraktivt yrkesnätverk och jag ser en stor potential att få in nya medlemmar. Detsamma gäller även Gnesta kommun och vi tittar tillsammans med distriktet på möjligheten att bilda en satellitklubb till Trosa RK.
Club Runner är nu vårt väl fungerande administrativa system och med Peter Lantz och Helene Ljungqvist fina insatser så har vi idag en väldigt bra och fin hemsida.
Mina ledord är att som medlem i klubben ska man ”göra nytta”, ”ha nytta” samt att ”ha roligt”. Min förhoppning är därför att alla medlemmarna vill engagera sig i våra projekt.
Det blir ett spännande och roligt Rotaryår och jag hälsar alla hjärtligt välkomna till våra klubbmöten.

Trosa Rotaryklubbs Verksamhetsplan 2021-2022 hittar du här.

Leif Herlitz
Trosa Rotaryklubb President 2021-2022