Nu drar vi igång i Trosa
Covidpandemin hittills har lagt en våt filt över våra cykelaktiviteter men nu känner vi att det är dags för en mjukstart! Samtliga på våra äldreboenden är nu vaccinerade och med turer utomhus är risken liten för smitta.
 
... och nu även i Gnesta 
Vi har erfarit att Gnesta nu har bestämt sig för att satsa på cykling med äldre och vill direkt börja med tre cyklar så att de kan göra gemensamma turer. Entusiasterna Hasse och Börje har sonderat terrängen och hittat  fina cykelvägar längs Frösjön men att det också finns respektingivande backar i trakten kring Frejaskolan.
 
Kortfilm om vår cykling i Trosa
Kontakter har nu tagits för att under den fina månaden maj göra en kortfilm om cykling med våra äldre i Trosa. Vi kommer att med hjälp av en drönare med kamera, kunna visa vyer på riktigt fina turer i Trosa inkluderande en liten utvikning på bryggan vid Tureholmsviken.
Nu drar vi igång i Trosa
Hasse och Börje har haft ett mycket bra möte med Tom Stening som är aktivitetsansvarig vid två av våra tre äldreboenden, Ängsgården och Häradsgården. Covidpandemin hittills har lagt en våt filt över våra cykelaktiviteter men att vi känner nu att det är dags för en mjukstart.
Samtliga på våra äldreboenden är nu vaccinerade och med turer utomhus är risken liten för smitta.
Tom kommer efter hand lämna förslag på tider för att göra turer med i första hand dem som regelbundet besöker Gästis på Ångsgården.
Initialt kommer även personal följa med för säkerhets skull.
De två första cykeldagarna blir på fredag den 16:e april kl 10.00-12.00 och onsdag den 21:a kl 10-12.
Vi kommer att använda alla våra tre cyklar och hoppas nu under våren kunna göra fina turer på bygden inklusive fikapaus inne på Garvargården.
 
...och nu ät även Gnesta på gång!
Vi har fått veta att Stefan Goudevenos på Cykelgaraget att han har fått en förfrågan från Gnesta att lämna offert på tre cyklar med tillhörande serviceavtal. Detta talar för att Gnesta nu har bestämt sig för att satsa på cykling med äldre och vill direkt börja med tre cyklar så att de kan göra gemensamma turer. Hasse och Börje har sonderat terrängen och hittat  fina cykelvägar längs Frösjön men att det också finns respektingivande backar i trakten kring Frejaskolan. Åsa Gustavsson, frivilligsamordnare, och  Hanna Noorberg, aktivitetssamordnare på kommunen samt Elisabeth Gustavsson ordförande för Gnesta - Trosa Röda Korset jobbar hängivet vidare för att hitta lösningar på alla praktiska och finansiella problem.
 
Kortfilm om Cykling Utan Ålder i Trosa
Kontakter har nu tagits för att under den fina månaden maj göra en kortfilm om cykling med våra äldre här i Trosa. Vi kommer då även med hjälp av drönare med kamera kunna visa vyer på riktigt fina turer i Trosa inkluderande en liten utvikning på bryggan vid Tureholmsviken.
Med denna film vill vi visa att det finns goda förutsättningar för att våra äldre i Trosa kommun skall kunna komma ut och känna vind i håret efter en tuff period av isolering inomhus.