Fredagen den 16 april genomfördes den första cyklingen med brukare från ett äldreboende i Trosa. Alla våra tre cyklar gjorde en tur med passagerare från Ängsgården ner på stan och hamnan. 
Fyra piloter med tre cyklar, samlades vid entrén till Ängsgården. Tom Stening som är verksamhetssamordnare där, tog emot och förklarade vilka brukare och vilka bland personalen som skulle prova på att göra premiärturen efter pandemin.
Allteftersom passagerarna kom på plats så rullade vi iväg. Det var strålande sol men lite kyliga vindar så några filtar kom väl till pass.
Vi körde Östra långgatan mot torget och många vi mötte utropade spontant hur mysigt det såg ut när vi kom.
När vi kom till på torget ryckte bokhandlare Nicke Åkerlund ut från bokhandeln och kommenterade kritiskt vår framfart, men såg samtidigt mycket nöjd ut när han konstaterade att cyklarna nu kunde sprida stor glädje.
Vi fortsatte efter å-promenaden ner till hamnen och kunde se hur det rustades med livbojar och livräddningshakar inför den nya säsongen.
Några nymålade båtar hade redan kommit ner i rätt element och blivit väl förtöjda.
Våra passagerare skötte sina uppgifter väl och vinkade till alla vi mötte.
Efter ca 40 min var vi tillbaka vid Ängsgården och vi var osäkra på om det var några fler som ville åka på tur.
Tom kom strax tillbaka med en dam i rullstol. Det gick utmärkt att flytta över henne till passagerarsätet efter att vi tillfälligt lossat fotstödet på cykeln.
Till vår stora överraskning och glädje blev det fullt även på den andra turen och det bar ånyo iväg ner till torget och hamnen.
Många bland de åkande hade inte sett torget eller hamnen på över tio år. 
Den andra omgången gick även den bra utan incidenter och när vi var tillbaka på Ängsgården kunde alla piloter och Tom kunde konstatera att de båda premiärturerna hade skapat stor glädje.
Denna gång var det Peter Lantz, Stefan Odljung, Hasse Ahlin och Börje Kjellén som trampade och fick känna stor en tillfredställelse över dessa lyckade premiärturer.
Tom sammanfattade det hela på ett bra sätt ”Detta kommer att bli bra!”.
När vi får tillgång till ett garage eller ett förråd för våra cyklar i Vagnhärad, kan vi snart börja cykla med brukarna på Häradsgården också.   
//Börje